Bio

Bridget /’bridʒit/

–female name

  1. Singer-songwriter uit Tilburg.
  2. Zangeres en gitarist van ‘Bridget and the Goldfish’.
  3. ‘La Petite Piaf’, Edith Piaf zangeres.

Bridget van Zundert is, hoewel geboren en getogen Brabantse, eigenlijk vooral wereldburger. Na een lange tijd in Frankrijk en Latijns-Amerika te hebben doorgebracht, draagt ze de Franse en Spaanse taal, naast het Engels, als een warme comfortabele jas. Liedjes schrijvend en zingend in deze talen, vertolkt ze niet alleen zichzelf, maar ook de muzikanten van generaties voor haar, die als een geest in haar nagalmen.

Singer-songwriter
Als singer-songwriter creëert ze haar eigen werk, soms in opdracht, maar meestal vanuit haar onderbuik. Gewapend met haar gitaar of ukulele en haar heldere stem brengt ze liedjes tot stand die variëren van sober tot speels, van fel tot frivool en van intiem tot intens. Invloeden komen uit vele hoeken, waarbij folk, de Franse chanson, country en jazz het beste terug te horen zijn. In 2010 bracht ze in eigen beheer haar naamloze EP uit, welke haar debuut in singer-songwriterland was. Het ijzersterke nummer ‘Just Listen’, waarmee ze de aandacht afdwingt en menig luisteraar het zwijgen oplegt.

Bridget & the Goldfish
Samen met haar vergeetachtige band the Goldfish siert ze sinds 2013 allerlei podia in Nederland. De gitaar, mandoline, banjo en contrabas samen geven een geluid dat de perfecte balans houdt tussen folk, indie en Franse country chanson. Frontzangeres Bridget en achtergrondzangeres Steph creëren een vocale harmonie die als een warme roes in het hoofd blijft naklinken. Voor de opnames van hun EP 'Breaking Waves' (2014) hebben ze zich teruggetrokken in een oude kapel om de nummers daar in één adem in te spelen. Voor meer info, check bridgetandthegoldfish.com.

La Petite Piaf
Met een grote voorliefde voor de Franse chanson kwam ze al gauw uit bij Edith Piaf. Bridget heeft van nature veel vibrato in haar stem, waardoor de liederen van Piaf haar als gegoten zitten. Deze tijdloze nummers die mensen over de hele wereld blijven aan spreken, brengt ze met passie en toewijding. Begeleid door een accordeonist of geluidsband is deze 'kleine Piaf' in te zetten op allerlei evenementen van groot of klein formaat.

IMG_1720

190080_1934142597995_1375211452_2235756_493950_n