About Me

About Me

This is: Bridget van Zundert | Zangeres | Componist | Gitarist | Banjospeler |

Ik ben Bridget van Zundert. Welkom op mijn website!

Geboren in Goirle groeide ik op met het vreemde allegaartje aan muziek dat mijn ouders bezaten: van verstofte rock ’n roll platen tot een cd van Ecuadoriaanse indianen die ze op een zaterdag in de stad waren tegen gekomen. Dat klinkt muzikaal veelzijdig, maar hoewel mijn ouders een brede smaak hadden, was de voorraad wel erg beperkt en internet moest nog uitgevonden worden. Bij ieder bezoek waar m’n vader indruk op wilde maken, kwam dezelfde oude cd van Ravel uit de kast. En mijn moeder had haar liefde voor Neil Diamond nooit verloren, getuige het dozijn platen die ergens nog stof ligt te vangen.

Dat kleine, archaïsche, muzikale landschap wakkerde een ontdekkingsdrang in mij aan die nooit is verdwenen. Al vroeg droomde ik ervan de weide wereld in te trekken en klokslag 18 jaar was ik dan ook met de zuiderzon vertrokken richting Frankrijk, waar ik me wentelde in apéro’s, kaas en Franse chansons. Toen ik eenmaal wat meer geld had kon ik eindelijk mijn continentale maagdelijkheid verliezen aan Amerika en later Azië. Al reizend met een backpack en een gitaartje van Buenos Aires tot Montreal, kwam ik in de Andes weer dat Indianengeluid tegen en mijn borst vulde zich met nostalgie. Al die reizen resoneren nog in mijn hart en dus ook in mijn stem en spel.

Muziek is al heel lang mijn metgezel, mijn tolk, maar sociale bindmiddel, een brug van mijn hart naar die van de ander. Op mijn 17e beklom ik voor het eerst een podium en begon ik met componeren, en ik ben er nooit mee gestopt. Gedurende de jaren die volgden heb ik op allerlei plekken gespeeld, van buurthuis tot festival. Soms met een hele club mensen om me heen, en soms gewoon alleen met mijn gitaarkoffer op reis door Nederland. Jarenlang heb ik met ‘Bridget and the Goldfish’ in Nederland, België en Duitsland gespeeld en twee EP’s opgenomen. We wonnen zelfs de Prix de la Créativité van Alliance Française met mijn eigen chanson ‘Nostalgique’.

Nu vervolg ik mijn reis en speel ik in verschillende projecten, soms ook in opdracht van externe partijen. Ik componeer solo of in samenwerkingsverband en ik mag me rijk rekenen met tal van geweldige musici die me inspireren en waar ik een beroep op mag doen. Heb je een idee of een verzoek, schroom niet om contact op te nemen. Ik ben altijd in voor een nieuw avontuur!