This is: Bridget van Zundert
Zangeres | Componist | Gitarist

Ik ben Bridget van Zundert. Welkom op mijn website!

Geboren in Goirle groeide ik op met het vreemde allegaartje aan muziek dat mijn ouders bezaten: van verstofte rock ’n roll platen tot een cd van Ecuadoraanse indianen die ze op een zaterdag in de stad waren tegen gekomen. Dat klinkt muzikaal veelzijdig, maar hoewel mijn ouders een brede smaak hadden, was de voorraad wel erg beperkt en internet moest nog uitgevonden worden. Bij ieder bezoek waar m’n vader indruk op wilde maken, kwam dezelfde cd van Ravel uit de kast. En mijn moeder had haar liefde voor Neil Diamond nooit verloren, getuige het dozijn platen dat ze van hem bezit. 

Dat kleine, archaïsche, muzikale landschap wakkerde een ontdekkingsdrang in mij aan die nooit is verdwenen. Al vroeg droomde ik ervan de weide wereld in te trekken, en klokslag 18 jaar was ik dan ook met de zuiderzon vertrokken richting Frankrijk, waar ik me wentelde in apéro’s, kaas en de Franse chansons. Toen ik eenmaal wat meer geld had kon ik eindelijk mijn continentale maagdelijkheid verliezen aan Noord-Amerika en later Azië. Toen ik een jaar met een backpack en een gitaartje door heel Latijns-Amerika reisde, kwam ik in de Andes weer dat Indianengeluid weer tegen, en mijn borst vulde zich met nostalgie. Van alle reizen heb ik een stukje meegenomen, en sommige daarvan hoor je misschien terug in mijn geluid. 

Muziek is al heel lang mijn metgezel, mijn tolk, maar sociale bindmiddel, een brug van mijn hart naar die van de ander. Op mijn 17e beklom ik voor het eerst een podium en begon ik met componeren, wat me door menig hartzeer heen heeft geholpen. Gedurende de jaren die volgden heb ik op allerlei plekken gespeeld, van buurthuis tot festival. Soms met een hele club mensen om me heen, en soms gewoon alleen met mijn gitaarkoffer op reis door Nederland. De afgelopen jaren heb ik met mijn band Bridget and the Goldfish in Nederland, België en Duitsland gespeeld, twee EP’s opgenomen, en wonnen we zelfs de Prix de la Créativité van Alliance Française met mijn eigen chanson ‘Nostalgique’. 

Nu vervolg ik mijn reis en speel ik in verschillende projecten, soms ook in opdracht van externe partijen. Ik componeer solo of in samenwerkingsverband en ik mag me rijk rekenen met tal van geweldige musici die me inspireren en waar ik een beroep op mag doen. Heb je een idee of een verzoek, schroom niet om contact op te nemen. Ik ben altijd in voor een nieuw avontuur!